Home   |   Traditie   |   Energie   |   Behandeling   |   Therapeut   |   Voor wie   |   Links   |   Natuursite

De Reiki Behandeling

Stel, het is zo ver, u wilt een behandeling van een bepaalde Reiki therapeut. Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt bij deze therapeut. Bij een behandeling zou u totaal moeten kunnen ontspannen, dus u kunt er goed op letten dat u zich prettig voelt bij de behandelaar. Het is voor de sfeer het beste dat de ruimte netjes ingericht is, en dat er een rustig muziekje opstaat. Muziek heeft veel invloed op iemands geestelijke gesteldheid, dus de muziek moet u ook bevallen, niet alleen de behandelaar.


Een behandeling kan zittend of liggend gebeuren. Zittend kan de client op een rechte stoel zitten, in ieder geval zo dat de therapeut makkelijk bij het bovenlichaam kan komen. Als de behandeling liggend zal plaatsvinden, neemt de client plaats op een behandeltafel. Daar ligt een matrasje op en er kan eventueel een dunne deken over het lichaam gelegd worden. De behandelaar staat naast de tafel legt zijn handen of op het lichaam, of net er boven. De plaatsen die hij behandelt zijn vaak de chakra's (zie het stukje over energie), maar als iemand last heeft van een specifieke plek kan ook die opgenomen worden in de behandeling.
Tijdens een behandeling kan het stil zijn, als de client geen behoefte heeft aan praten. Hij kan dan genieten van de ervaring, en misschien is het gewoon ontspannend. Sommige mensen vallen zelfs in slaap! Het kan ook zijn dat emoties loskomen, en de client gaat huilen. Dit is heel normaal, en de therapeut zal dan een steun zijn voor de client. De energie kan van alles losmaken, dat kan verdriet zijn, maar ook plezier. Alle emoties zijn welkom. Andere reacties kunnen lichamelijk zijn, b.v.
  • koude rillingen
  • warme plekken, vooral waar de handen van de therapeut zijn
  • ontspanning
  • visioenen
  • zere plekken kunnen eerst meer pijn doen, voor de pijn vermindert
Dit alles is van voorbijgaande aard. En alle reacties zijn deel van het proces naar genezing. Het is verder van belang dat u aangeeft voor of tijdens een behandeling wat u wel en niet wil dat er gebeurt. Een goede therapeut zal u alle ruimte geven om te vertellen wat u wilt. Het is namelijk uw behandeling, en het is de bedoeling dat u zich goed voelt. Tijdens de behandeling is er alle ruimte om te praten: over uw ervaring, wat u denkt, wat u voelt, wat u op uw hart heeft. Ook na afloop van de behandeling kan er een gesprek plaatsvinden. Dit kan zijn om te vertellen wat de client ervaren heeft, maar ook om het afgelopen uur te evalueren, of om vast te stellen hoe client en therapeut samen verder gaan. Misschien is een volgende behandeling nodig, maar misschien ook niet. In mijn eigen praktijk werk ik ook op deze wijze.

U weet nu hoe een behandeling in zijn werk gaat. Op deze manier kan elke klacht behandeld worden. Maar het is wel belangrijk om te weten, dat een Reiki therapeut niet kan garanderen dat u geneest! Reiki helpt en ondersteunt, versnelt het genezingsproces. Maar 100% genezing kunnen wij therapeuten niet beloven. Het zou natuurlijk wel kunnen, dat iemand geneest. Maar van te voren kunnen we dat niet weten. Daarom is Reiki een behandelmethode, en geen geneeswijze. Maar het is wel een heel goede behandelmethode!

Last modified: Sunday, 23-Oct-2005 12:23:39 CEST
© 2002, M. Sprenger